Ш C ш ш ш C C C C C C C C C C C C C д д д д C C C C C C C C C C C C

Ajna çakrası alnın merkezinde bulunan, felsefi fikirlere göre üçüncü gözün yer alması gereken hesaba göre altıncıdır. Sanskritçe çevirisinde adı "kontrol merkezi" anlamına gelir. İki rengi vardır: mor ve çivit. Bu çakra özel bir deseni simgeliyor: İki insan ayaklarının bir görüntüsü olan iki büyük nilüfer yaprağıyla süslenmiş göksel bir renk çemberi. Çakranın kökleri bu çemberden ayrılır. 6. çakra ajna sahiplenme, ilham , farkındalık, maneviyat, mükemmellik gibi derin düşüncelerle ilişkilidir.

Ajna çakra: Nerede?

Altıncı çakra sondan bir çakradır ve en yüksek seviyelerden biridir. Bu çakra prensibi hayatın özünün gerçekleşmesidir. Sezginin enerjisine ve ekstrasensör iletişime karşılık gelir. Daha yüksek zihinsel bedene ve fiziksel seviyeye, sinir sistemine, hipofiz bezine, epifiz bezine, beyine, yüze ve tüm parçalarına karşılık gelir. Bu çakranın sesi şöyledir: "ham-ksham."

Ajna Çakra: Özellikleri

Bu çakra, en önemli sistem ve organlardan sorumludur. Dengesizlik nedeniyle, kulak, burun ve sinüsler, göz hastalıkları, solunum hastalıkları, baş ağrıları, yüz siniri hastalıkları, kabuslar hastalıkları olan çeşitli hastalıklar ortaya çıkar.

Bu çakranın çalışması bilinçli algıyı etkiler ve hafızayı kontrol eder, güç ve bilgi sahibi olur, bilinçaltına, sezgiye bağlanmanızı sağlar. Beynin hemisferlerine denge kazandırır, duyguları ve zihni uyumlu hale getirir.

Ajna çakranın gelişimi uyumlu olmayı, mücadeleyi aramayı değil, dünyayı çok yönlü ve eğlenceli bir şey olarak kabul etmeyi ister. İnsan yaratıcı olur, mükemmel olmak ister ve artık maddi değerlerin birikimi ile sıradan yaşama önem vermez .

C ve C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C

Eğer ajna çakranın nasıl açılacağını düşünüyorsanız, önce küçük bir test başlatın. И C ш ш ш ш C C C C д д д д д д д д д C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C Süreç basittir: Muayene eden kişi, başparmağın başparmağını kaşların üst kısmına koyar ve ikinci sıradaki kaşları oluşturur. Diğer parmaklar kenarlara yayılır, böylece küçük parmaklar kulaklardaki deliklerin arkasında bulunur. Alın kaşları orta kısımdan geçiyor. Bir kişinin vizyonları varsa, o ajna çakra aktive etmeye hazırdır. Değilse, teknikler üzerinde uzun ve sıkı çalışmak gerekli olacaktır.

Çakra açılışını gece ya da akşam saatlerinde başlatmak daha iyidir - sabah buna uygun değildir. Günlük dersler 20 dakika verilmelidir. Yani, eylemlerin:

Üçüncü gözün alanını çalışmak

Rahat bir poz, tercihen bir lotus alın. Yüzünüz kuzey ya da doğuya bakmalı. Üçüncü gözün alanını, sağ başparmakdaki ikinci eklemin kemiği ile basit hareketler yukarı ve aşağı doğru sürün.

Solunum tekniği

Nefesinizi kontrol etmeniz için 20 dakikada bir ihtiyacınız var. İlk önce, öğren ve fark et, herşeyi başlat. Aynı uzun süre nefes alıp vermek için gereklidir. Kolaylık sağlamak için, her iki yönde de eşit olarak hareket eden bir sarkaç düşünün. Zaman önemli değil, ama nefes sizin için, ekshalasyon kadar derin ve elverişli olmalıdır.

Bu basit tekniğe hakim olduğunuzda, öğrenmek ve daha zor. Görev, sürekli bir nefes alma yöntemi sağlamaktır, geçişleri inspirasyondan ekshalasyona ve tekrar tekrar düzene sokmaktır. En yüksek konsantrasyon derecesine sahip olmak önemlidir.

gevşeme

Yüzünüzü, gözlerinizi ve vücudunuzun her yerini tutarlı bir şekilde rahatlatın. Bu, kan akışını kafasına sokacak ve üçüncü gözün bölgesinde bir nabız hissi verecektir.

Göz pozisyonu

Gözler kapalı ve yukarı doğru bakmalıdır, sanki içten masajlı ve titreşen noktaya bakıyorsunuz. Yakında vizyonları görmelisiniz - onlar için anlam arama. Bu durumdan çıkmak istiyorsanız, vücudun konumunu değiştirin.

Üçüncü gözü açmak oldukça tehlikelidir. Clairaudience ve clairvoyance ile birlikte, modern dünyanın tüm acısını ve adaletsizliğini hissetmeye başlayacaksınız ve herkes bu haçı taşıyamayacaktır.